Candlestick Saham

Candlestick Saham


Candlestick ni memberikan penerangan berkaitan harga saham yang diniagakan dan memberikan gambaran psikologi apa yang mungkin berlaku nanti.

Ada yang gunakan ilmu ini untuk mencari titik REVERSAL.
Ada yang gunakannya sebagai
SUPPORT & RESISTANCE.
Ada yang gunakannya untuk mengukur VOLATILITY.
Ada yang melihatnya sebagai penanda
LIQUIDITY.

Apa pun, kena belajar ilmu candlestick sebelum nak belajar tengok chart.

Macam mana nak baca chart kalau tak kenal chart pattern.

Kan? kan?

Sebab itu ramai ada masalah bila beli saham hari ini, esok dia jatuh.

Ada juga jenis yang takut sangat nak beli saham dan sudahnya dia tak beli dan perhati saja saham tu naik. Lepas tu mulalah menyesal tak beli.

Macam mana nak selesaikan masalah diatas?  

Insha-Allah ilmu ini akan tolong jawab 3 soalan penting:

Saham apa patut beli?

Bila masa terbaik nak beli saham? 
Bila nak kena jual saham?


Jadi khusus untuk follower kami, memperkenalkan


VIDEO

CANDLESTICK SAHAM

bersama
Haji Zainal Ariffin Bin Osman


Durasi Selama Lebih 3 Jam!



Kenali Speaker

Tuan Haji Zainal merupakan seorang pelabur yang mempunyai pengalaman selama 35 tahun dalam dunia pelaburan.  Beliau mempunyai Certified Technical Analyst dari United Kingdom Society Of Technical Analysts (UKSTA), Certified Financial Technician dari International Federation Of Technical Analysts (IFTA) dan merupakan Full Member Of The Malaysian Association Of Technical Analysts (MATA).   Beliau juga telah berkongsi dan mendidik ilmu pelaburan saham kepada lebih 10,000 orang, malah telah melahirkan seramai 170 Professional Certified Technical Analysts MSTA yang diiktiraf seluruh dunia. 



Belajar Melabur dan Berdagang Saham Menggunakan Candlestick
Untuk Menjadi Pelabur dan Pedagang Berjaya

============================

Belajar secara deep topik berikut:

Topik 1 : Pengenalan & Asas Analisis Teknikal

Topik 2 : Jenis Chart

Topik 3 : Cara Baca Candlestick 

Topik 4 : Hammer (Reversal Pattern) 

Topik 5 : Hangingman (Reversal Pattern) 

Topik 6 : Inverted Hammer & Shooting Star (Reversal Pattern) 

Topik 7 : Bullish Engulfing (Reversal Pattern) 

Topik 8 : Dark Cloud Cover (Reversal Pattern) 

Topik 9 : Piercing Pattern (Reversal Pattern) 

Topik 10 : Morning Star & Evening Star (Reversal Pattern) 

Topik 11 : Harami (Reversal Pattern) 

Topik 12 : Tweezer Top & Botton (Reversal Pattern) 

Topik 13 : Continuation Pattern 

Topik 14 : Bearish Abandon Baby (Reversal Pattern)

Topik 15 : Fakta Candlestick

Topik 16 : Heiken Ashi 

Topik 17 : Ten Golden Rules

Topik 18 : RSI & Moving Average 

Topik 19 : Cara Baca RSI & Moving Average 

Topik 20 : Contoh Setup Moving Average 

Topi 21 : Channel Candlestick Trading 

Topik 22 : Cara Guna Moving Average & RSI Di Tradingview

Topik 23 : Cheat Sheet


1. Pengenalan Analisis Teknikal

•  Sejarah Analisis Teknikal
• Falsafah Teknikal Analisis
• Pengenalan kepada Price Action
• Jenis Carta


2. Pengenalan Candlestick Saham

• Sejarah Candlesticks Jepun


3. Candlesticks Trading Setup (4 sub-topik)

• Kekuatan Bullish vs Bearish
• Single Candle in Multiple Time Frame
• Kenali Long Candle
• Kenali Doji


4. Jenis Reversal Pattern Popular (12 sub-topik)

• Hammer
• Hanging man
• Shooting star
• Inverted hammer
• Shooting star
• Engulfing pattern
• Dark cloud cover
• Piercing pattern
• Harami
• Morning star
• Evening star
• Tweezer tops and bottoms


5. Top 5 Continuing Pattern (5 sub-topik)

• Continuation Pattern Windows/ Tasuki
• Bearish Abandon Baby
• Continuing Pattern
• Rising Three Method
• Falling Three Method


6. Do's & Don'ts Penggunaan Analisis Candlestick


7. Penggunaan Candlesticks untuk Saham

• Masa untuk entry tepat
• Breakout candlestick
• Menggunakan Indikator untuk pilih saham


8. Tips Membeli dan Menjual Saham

• Indicator terbaik untuk digunakan
• Strategi untuk Long Position
• Strategi untuk Short Position
• Set target menggunakan candlestick
• Set stop loss menggunakan candlestick


9. Tips Screener Candlestick


10. BONUS: Penggunaan Heiken Ashi


11. BONUS: 10 Golden Rules Menggunakan Candlesticks

• Cheatsheet Candlestick

 

Untuk setiap topik di atas, akan dijelaskan secara detail:

• Maksud
• Jenis
• Variasi
• Psikologi pasaran
• Kekuatan Candlestick Pattern
• Tips cara guna untuk berdagang / melabur saham


Fuh, berasap tak baca topik-topik atas ni?

Kami belanja satu video..


Insha-Allah lepas ini tak perlu ikut tips dan buycall  orang lain.

Dah boleh cari sendiri saham yang berpotensi.

Video disampaikan dalam Bahasa Melayu yang mudah difahami. 

Yang penting, video ini sesuai sangat untuk pelabur dan pedagang newbie .

Anda yang dah pernah test-test beli saham pun boleh.

Dah biasa trade tetapi nak cari bahan ulangkaji juga boleh. 

Boleh tengok ulang-ulang sampai faham.

Kami faham musim PKPB ramai suka belajar sendiri.

Sebenarnya bila berkaitan dengan pelaburan saham, mungkin ada 101 teknik di luar sana. Tidak ada yang salah, cuma mungkin ada teknik yang lebih berisiko daripada yang lain.

Kami juga tidak menjanjikan yang anda akan confirm buat untung gila-gila selepas belajar teknik ini. Tetapi jika anda mencari teknik yang boleh memberi pulangan yang konsisten, maka wajib dapatkan video ini.

------------------------------------------------------

Speaker memang otai, modul pun terbaik

Kalau ikutkan harga video ini kami nak jual  lebih  RM799. 

Tetapi sebagai tanda kami sayang anda, kami tawarkan  harga yang tak masuk akal (sangat murah jika dibandingkan dengan apa yang anda dapat)


KAMI BUKA PENDAFTARAN PRE-ORDER DENGAN HARGA ISTIMEWA

RM799
RM350 sahaja


KAMI BUKA PULA TAWARAN ISTIMEWA KHAS BUAT ANDA

Harga Value Buy = RM399


Masa tidak menunggu. Rebut peluang ini sekarang! Kerana kami yakin video ini bernilai ribuan ringgit. 

Ini ilmu dari otai yang dah 35 tahun dalam industri kot! Bukan kaleng-kaleng.

Selepas kuota Value Buy habis, harga mungkin akan dinaikkan.

Kami doakan semoga anda akan selalu untung di pasaran saham dan terhindar dari rugi yang sia-sia.



PRODUK MENARIK LAIN YANG BOLEH ANDA MILIKI






Makluman: Program ini bertujuan pendidikan sahaja. Program ini tidak melibatkan sebarang aktiviti mengumpul duit untuk urusan pelaburan. Sebarang tindakan atau keputusan untuk melabur saham adalah keputusan anda. 

Untuk bantuan boleh hubungi (telefon / WhatsApp) : 017 954 7669



Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
[Pre Order] Candlestick Saham (RM350) HABIS STOK
[Value Buy] Candlestick Saham (RM399)
[Normal] Candlestick Saham (RM799) BELUM MULA
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Perkhidmatan Peniaga (RM)

BUTIRAN PELANGGAN

Log Masuk atau

BUTIRAN PEMBAYARAN


PENGESAHAN